Francesc Salse

Francesc Salse va nèixer al Pont de Montanyana l’any 1943. De molt jove cursà estudis de solfeig i acordió.
L’hivern de 1979 va formar a Barcelona el grup d’havaneres  MAR ENDINS al qual ve dirigint al llarg de la seva dilatada vida artística.  Home inquiet, decidit i tenaç, ha promogut els cinc Concerts que el grup ha efectuat al Palau de la Música Catalana. En aquests anys  ha  realitzat tots els arranjaments de les peces que integren els 19 enregistraments discogràfics i el DVD que han portat a terme. Encara que la seva primera havanera, “Al pla de  l’Empordà”, data de 1983, la seva obra ha estat incrementada sobretot en els darrers anys,  i gràcies a poder comptar amb  preuades col.laboracions d’autors de lletres com: Josep Ma. Cao, Antònia Vilàs, Alexandra Morera i fins i tot en Josep Ma. de Sagarra, amb havaneres com: “A prop de mi”, “Des del llagut es veu el poble franc”, “Torna’m al mar, pescador”, “La cançó del mestral”, “Vine amb mi a navegar”, “El vell mariner”,   “Amb la vista a l’horitzó”, “A la vora de la mar”, i també valsos mariners com: “Catalans de la costa”, “El vaivé de les ones”, “El fidel seguidor”, etc. Darrerament encara ha incrementat les seves composicions amb havaneres com: “Eres como la marea”, “Promesa al mar”, “No vull ser dels navegants” i especialment la cançó catalana “Llengua”, lletra de Lluis Sintes. 

La seva relació amb l’Associació Amics de les Havaneres Port Vell de Barcelona i les actuacions del Grup Mar Endins, com amfitrió, a la Gran Trobada d’Havaneres “Barcelona Cara al Mar”, que cada any es porta a terme a la Barceloneta, ha fet que hagi dedicat l’havanera “Cant a la Barceloneta” a aquest popular barri de Barcelona.

L’any 2006, l’Antònia Vilàs, es retira per jubilació de la Presidència de l’esmentada Associació, i és nomenada Presidenta d’Honor. Llavors Francesc Salse, que fins ara havia estat el Secretari durant 20 anys, passa a ser el nou President.

Havaneres de Francesc Salse

Tornar a Inici