Àlvar Honrubia

 

Va néixer un 26 d’agost de l’any 1965 a Barcelona.   La seva infantesa va transcórrer al Barri de la Ribera,  presidit per la Basílica Santa Maria  del Mar. Va començar a cantar de molt petit a la Coral Xiroia, i ja des d’aquells moments es van manifestar les seves  inquietuds musicals que l’han acompanyat durant tota la seva trajectòria.

De la Coral Xiroia va passar  a  la  Coral   Lavínia,  i  a partir d’aquí  va fer el salt com a solista després d’haver parlat amb la soprano Victòria de los Angeles,  en  un recital al Palau de la Música Catalana amb motiu de la inauguració de l’Emissora “Catalunya Música”, on es  decidir   a realitzar estudis musicals en ferm.De  l’any  1989 a l’any 1992 va pertànyer a la companyia de Sarsuela “Amics de la Sarsuela de Gràcia”. Justament quan interpretava   a  Dagoberto  en  “La Generala”, la com panyia va concursar a la ciutat de Petrel, on va guanyar el Primer Premi Nacional de Sarsuela.

L’any 1990 es decanta per actuacions com a solista de música lírica i música sacra, essent la seva professora i acompanyant habitual la pianista Maria Canela.
Maria Canela va ser fins el dia de la seva mort, l’any 1999, a més a més de la seva professora de cant i  de  repertori,  una
persona molt importtant per al seu reforçament artístic i personal.

Destacarem el seu repertori en música sacra, que actualment encara conserva, el qual li ha permés cantar, sempre com a so- lista,  en diferents actes litúrgics, casaments i funerals,  molts  d’ells a  la Basílica de Santa María del Mar. L’any 2000  el van contractar per a cantar al funeral de l’actor Joan Capri a la Catedral de Barcelona.
També destaca el recital portat a terme al Palau de la Música, el juliol de 1995, oferint diverses peces d’Òpera i Sarsuela. Ha participat en el Festival de Ribermúsica fins l’any 1998, a l’Escola Bresol del Nen Jesús.
Component de Mar Endins des de l’any 1998, no ha deixat en cap moment les seves activitats dins la música sacra i lírica.

 Tornar a inici